در آخرین ماههای سال با همچنان نوسان قیمتها در بخش مسکن روبرو هستیم و با وجود افزایش ساخت و ساز در سالهای گذشته بازهم بازار مسکن نسبت به افزایش قیمت تمایل بیشتری نشان می دهد.
این در حالی است که در سالهای اخیر ساخت و ساز در شهر تهران افزایش یافت و در کنار مجوز تراکمهای تشویقی برای بافت فرسوده، ساخت و ساز در شهر تهران رونق زیادی پیدا کرد. البته در ماههای اخیر افزایش قیمت مصالح ساختمانی تا حدودی این روند را کند تر کرده است اما سود زیاد آپارتمان سازی موجب توقف ساخت و ساز نمی شود.
در واقع با وجود تاکید دولت بر اینکه با افزایش ساخت و ساز و تحویل واحدهای مسکن مهر، مسکن از کالای سرمایه ای خارج می شود، این امر محقق نشده است و دلالان و سودجویان از این بازار نهایت استفاده را می برند. در بازار فعلی مسکن، قیمت آپارتمانهای بالای 100 متر به نسبت واحدهای کوچک افزایش قیمت زیادی نداشته است، زیرا متقاضیان این واحدها به دلیل گران بودن بسیار کمتر هستند اما در نهایت نمی توان واحد 100 متری را در محله های متوسط کمتر از 500 میلیون تومان خریداری کرد.
عمده آپارتمانهای نوساز با متراژ بالا در غرب و شمال تهران ساخته می شوند که قیمت بالای هر مترمربع آن در نهایت قیمت آپارتمان را گران تر می کند و به همین دلیل، این نوع از آپارتمانها مشتریان خاص خود را در بازار دارد.
قیمت آپارتمانهای بالای 100 متر در تهران
براساس گزارش میدانی ، یک آپارتمان 100 متری در خیابان مرزداران دو خوابه، با عمر 8 ساله و پارکینگ و انباری به قیمت 515 میلیون تومان فروخته می شود و واحد دیگری با همین متراژ در خیابان مرزداران متری 5 میلیون و 300 هزار تومان به فروش می رسد.
یک دستگاه آپارتمان به مساحت 103 متر در خیابان فردوس شرق با پارکینگ و انباری و سونا و جکوزی متری 5 میلیون و 200 هزار تومان قیمت گذاری شده است و واحدی 102 متری و دو خوابه در دروس با عمر 4 ساله متری 7 میلیون و 500 هزار تومان به فروش می رسد.
آپارتمان 105 متری در سعادت آباد هم با قیمت 500 میلیون تومان فروخته می شود و 105 متری در بلوار کاشانی متری 5 میلیون و 650 هزار تومان قیمت گذاری شده است.
واحدی دیگر در ستارخان، طرشت شمالی به مساحت 103 متر، متری 3 میلیون و 600 هزار تومان فروخته می شود و در اشرفی اصفهانی واحدی با متراژ 105 متر و عمر 3 ساله با تمامی امکانات متری 4 میلیون و 550 هزار تومان از سوی مالک قیمت گذاری شده است.
همچنین یک آپارتمان 110 متری در محدوده جام جم ولیعصر، نوساز، متری 7 میلیون تومان به فروش می رسد و واحد دیگری به مساحت 110 متر در خیابان عراقی با عمر 7 ساله 620 میلیون تومان قیمت گذاری شده است.منبع: خبرگزاری مهر
اوضاع بازار مسکن در سال آینده به کجا ختم می شود؟
صعودی که هر بار از سوی وزیر مسکن و سایر اقتصادی های دولت تکذیب شده اما نگاهی به آمارها ی رسمی و گشت و گذاری در شهرها و بنگاه های معاملات ملکی به طور قطعی افزایش نجومی قیمت مسکن و به خصوص اجاره بها را تایید می کند.
اوایل مهر ماه بود که مرکز آمار ایران از رشد 26.5درصدی اجاره بها و 31.2 درصدی قیمت آپارتمان در شهر تهران در فصل بهار امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد. در این میان عدم نظارت بر تعیین قیمت ها توسط مالکان نیز مشکلات جدی برای مستاجران ایجاد کرده است.
حالا اما در حالی که پايان سال نزدیک است، بار دیگر زمزمه هايي درباره بهبود وضعيت بازار مسکن و رونق خريد و فروش به گوش مي رسد.
این خبر را ابوالفضل صومعلو معاون وزير راه وشهرسازي اعلام کرده و پیش بینی کرده بازار مسكن در سال آينده آرام خواهد بود و افزايش قيمت در اين زمينه پايينتر از نرخ تورم است. تا به این ترتیب باز هم دولتی ها مدعی ثبات در بازار مسکن شوند.
البته این اولین بار نیست که این اتفاق رخ می دهد و پیش از این نیز وزیر مسکن قاطعانه اعلام کرده بود نرخ مسکن مهر افزایش نخواهد یافت اما چند روز پس از سخنان وی، مسکن مهر رسما 14درصد گران شد تا اعتراض متقاضیان را به همراه داشته باشد.
این اظهارات اما در حالی است که كارشناسان بسياري بر تاثيرگذاري نوسان نرخ ارز بر بازار مسكن تاكيد كرده اند و عملا نیز تاثیر ارز بر بازار مسکن در چند ماه اخیر با گرانی های گاه و بیگاه احساس شد.
در هر حال، بعد پیش بینی آقای معاون، رئيس اتحاديه كشوري مشاورين املاك از غيرقابل پيشبيني بودن بازار مسكن سخن ميگويد.
مصطفي قليخسروي آرام بودن بازار مسكن را منوط به ثبات نرخ ارز دانسته و گفته: پيشبيني آينده بازار مسكن بدون ثبات نرخ ارز امكانپذير نيست.
رئيس اتحاديه املاک کشور همچنین با بيان اينکه بودجه امسال کشور بايد براساس دلار با نرخ ثابت بسته شود، گفت: متاسفانه تاکنون بودجه سال 92 به مجلس ارائه نشده است.
وي ادامه داد: در صورتي که قيمت دلار به ثبات نرسد، امکان پيشبيني آينده بازار مسکن وجود ندارد.
رئيس اتحاديه املاک کشوري با بيان اينکه بازار مسکن با کاهش خريد و فروش معاملات روبرو شده است، افزود: سال گذشته در ماههاي دي، بهمن و اسفند روزانه 15 هزار معامله مسکن انجام ميشد درحاليکه امسال اين معاملات با کاهش زيادي روبرو شده است. خسروي در ادامه تصريح کرد: ميزان معاملات روزانه مسکن درحال حاضر 9 هزار و 700 تا 10 هزار مورد انجام ميشود و افزايش قيمت مسکن در حال حاضر اين بازار را با رکود مواجه کرده است.
آنچه مسلم است، کارشناسان اقتصادی و حوزه مسکن در این زمینه اتفاق نظر دارند که اگر بحران ارزی حل نشود بازار مسکن همچنان بحران زده خواهد بود و بخشنامه های دستوری نیز نمی توانند کاری برای اوضاع درهم و بر هم مسکن انجام دهند.
باید منتظر ماند و دید در نهایت پیش بینی آقای معاون به حقیقت نزدیک می شود یا سخنان رئیس اتحادیه به واقعیت نزدیک تر است؟
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024